Wie ben ik?

Janita Stassen Ik heb experimentele psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie cognitieve besliskunde. Na mijn studie deed ik promotieonderzoek naar individuele verschillen in de waardering van ruige en verzorgde natuur. In 1997 ben ik als omgevingspsycholoog in Wageningen gaan werken. Daar heb ik in verschillende posities bij onderzoeksinstituut Alterra en de universiteit meegewerkt aan talloze onderzoeksprojecten op het gebied van natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid.

 

Per 1 januari 2012 ben ik voor 1 dag per week aangesteld als bijzonder hoogleraar natuurbeleving bij de basiseenheid Culturele Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast ben ik sinds 2012 eigenaar van mijn eigen onderzoeksbureau Natuurvoormensen. Via dit onderzoeksbureau doe ik onderzoeksopdrachten, adviezen en lezingen.

Lezingen

Lezing Agnes van den Berg Regelmatig spreek ik voor grote en kleine groepen over thema's zoals natuur en gezondheid en het belang van groene speelplekken voor kinderen (klik hier voor meer informatie). Voor boekingen kunt u een email sturen met een korte omschrijving van het evenement, de geplande datum, het verwachte aantal bezoekers, en het beschikbare budget. Het standaard tarief voor een offline lezing van 30-45 minuten is 800 euro (excl. BTW, incl. reiskosten). Voor presentaties tijdens online meetingen geldt een gereduceerd tarief van 650 euro (excl. BTW).


Onderzoek

Naast het fundamentele wetenschappelijke onderzoek doe ik ook toegepaste projecten met een directe doorwerking in de praktijk. Dit kan variëren van het schrijven van een 'factsheet' met een state-of-the-art overzicht van de kennis over een bepaald onderwerp, tot het opstellen van evidence-based ontwerprichtlijnen of het uitvoeren van een compleet belevingsonderzoek, effectmeting of evaluatiestudie. Voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven kunt u een email sturen naar bureau Natuurvoormensen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk via telefoon of email contact met u op.

 


Contactgegevens


Vanwege de grote belangstelling is momenteel alleen contact via email mogelijk.

 

Apeldoorn | Bureau Natuurvoormensen
E-mail: info@agnesvandenberg.nl

 

Rijksuniversiteit Groningen | Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen |Basiseenheid Culturele Geografie
E-mail: a.e.van.den.berg@rug.nl