Zoeken

Twitter feedWie ben ik?


Agnes van den Berg, foto Cornelie de Jong Ik heb experimentele psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie cognitieve besliskunde. Na mijn studie heb ik promotieonderzoek gedaan naar individuele verschillen in de waardering van ruige en verzorgde natuur. In 1997 ben ik als omgevingspsycholoog in Wageningen gaan werken. Daar heb ik in verschillende posities bij onderzoeksinstituut Alterra en de universiteit meegewerkt aan talloze onderzoeksprojecten op het gebied van natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid.

Per 1 januari 2012 ben ik voor 1 dag per week aangesteld als bijzonder hoogleraar natuurbeleving bij de basiseenheid Culturele Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze leerstoel wordt gefinancierd door het Nationaal Groenfonds. Daarnaast ben ik sinds 2012 eigenaar van mijn eigen onderzoeksbureau Natuurvoormensen. Via dit onderzoeksbureau doe ik onderzoeksopdrachten, adviezen en lezingen.

Lezingen
Agnes van den Berg Regelmatig spreek ik voor grote en kleine groepen over thema's zoals natuur en gezondheid, het belang van groene speelplekken voor kinderen, en ontwerpen met belevingskennis (klik hier voor een overzicht). Het standaardtarief in 2016 voor een lezing van ongeveer 30-45 minuten is 800 euro (ex BTW). In bijzondere gevallen kan een hoger tarief worden gerekend, bijvoorbeeld bij veel voorbereiding of zeer lange reistijd. Voor boekingen kunt u een email sturen met een korte omschrijving van het evenement, de geplande datum, en het verwachte aantal bezoekers. Graag ook duidelijk aangeven of er voldoende budget beschikbaaris.

Onderzoek
Naast het wetenschappelijke onderzoek doe ik ook toegepaste projecten met een directe doorwerking in de praktijk. Dit kan variëren van het schrijven van een 'factsheet' met een state-of-the-art overzicht van de kennis over een bepaald onderwerp, tot het opstellen van evidence-based ontwerprichtlijnen of het uitvoeren van een compleet belevingsonderzoek, effectmeting of evaluatiestudie. Voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven kunt u een email sturen naar bureau Natuurvoormensen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk via telefoon of email contact met u op.

Contactgegevens


Bureau Natuurvoormensen

E-mail: natuurvoormensen@gmail.com

Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen/Basiseenheid Culturele Geografie
Postbus 800
9700 AV Groningen
E-mail: a.e.van.den.berg@rug.nl